Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Rekorden som smaker av fugl

Årets Gakk Gakk Race slo alle rekorder og det betyr livsviktige kroner til det arbeidet Kirkens Bymisjon i Bodø legger ned hver dag.

Helt and-ektig: Samfunnskontakt Chris Slettvoll i Kirkens Bymisjon i Bodø er overveldet over responsen under årets Gakk Gakk Race. – Vi satte ny rekord og dette betyr mye for det arbeidet vi kan gjennomføre i tiden fremover. Bilde: Bodø Nu

Saken er skrevet av Bodø Nu for Bodø Energi

– 1.550 ender er bare helt fantastisk, sier samfunnskontakt Chris Slettvoll i Kirkens Bymisjon.

Dette alene betyr 155.000 kroner som kan brukes på alle de tiltakene organisasjonen driver med. I tillegg betyr det mye å kunne arrangere et andeløp som et lavterskel-tilbud.

– Mye av det vi jobber med har jo et alvorlig bakteppe. Derfor er det ekstra gøy å kunne ha en dag i strålende sol hvor det bare er trivsel og glede som står i sentrum, sier Slettvoll.

Klare til startDaglig leder Lars Vestnes (t.v.) og Chris Slettvoll i Kirkens Bymisjon i Bodø står klare med 1.550 ender som skal delta i kappløpet. Foto: Bodø Nu

Ekte værekraft

For i det daglige er det mange og tunge utfordringer som Kirkens Bymisjon må ta tak. De har et bredt tilbud av tiltak fra unge til eldre. Sentralt står bekjempelse av utenforskap og sosial bærekraft.

Kirkens Bymisjon har i den anledning laget sitt eget begrep - Værekraft.

– Det handler om å være tilstede for hverandre. Vi ønske å skape inkluderende møteplasser som kan bidra til samhold, sier Slettvoll.

Viktig samarbeidspartner: Bodø Energi har vært med fra dag én på Gakk Gakk Racene. Her tester Erling Aalvik (t.h.), leder for marked og kommunikasjon, temperaturen i elva sammen med Chris Slettvoll. Foto: Bodø Nu.

Ett eksempel av mange er Skattkammeret på Mørkved. Dette er et gratis fritidstilbud for barn og unge. Her kan du låne sport- og fritidstilbud, samt delta på kurs og aktiviteter. Skattkammeret er også en kjærkommen møteplass hvor man også kan få leksehjelp.

– Det finnes barn som ikke har har lyst til å dra rett hjem etter skolen, av ulike årsaker. Da er det flott av vi kan gi dem et positivt alternativ.

Les mer om skattkammeret her.

Et verdig liv

I den andre enden finner man tilbud til de som har havnet utenfor arbeidslivet.

Med prosjektet «Ren by» kan Kirkens Bymisjon sørge for at flere får en jobb å gå til, noe som igjen gir mestring, verdighet og livsglede. Dette er er med på å redusere rusbruk og kriminalitet.

Dette er en ordning hvor du kan abonnere på en tjeneste som er med på å holde sentrum fritt for søppel.

Høres dette interessant ut?

Les mer om "Ren by" her.

En av de som har samarbeidet Kirkens Bymisjon lenge, er Bodø Energi. De er en værekraftspartner og en av de sentrale støttespillerne bak årets Gakk Gakk Race.

Vil skape bolyst

– For oss er det viktig å bidra til å bygge opp aktiviteter som skaper bolyst. Forebygging er vanskelig å måle i kroner. Det er på en måte enklere å måle ting som går galt, når noen faller ut av skolen, eller når noen ikke har et sted å bo, sier sier Erling Aalvik, leder for marked og kommunikasjon.

Han peker på den uvurderlige verdien det har for noen å få en kopp kaffe på kaféen eller å møte en voksen som kan bidra med leksehjelp. Å engasjere koster, det kommer ikke av seg selv. Derfor er samarbeidet med Kirkens Bymisjon viktig.

For Bodø Energi er det helt sentralt å bidra til utvikling av Bodø og omegn ved å være delaktig i ulike prosjekter.

– Vi heier på alle som engasjerer seg for levende lokalsamfunn, og alle som bidrar til idrett, kulturliv og frivillighet, avslutter Erling Aalvik.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå