Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

– Jeg er stolt over å kjøpe lokal strøm

Han har vært kunde hos Bodø Energi i 56 år og har aldri angret et sekund. For Ragnar Johansen handler det om lokal verdiskaping.

BEVISSTE VALG: Ragnar Johansen har installert varmepumpe for å få en bedre utnyttelse av strømmen til oppvarming. – Det er mye å hente på å ha en bevisst holdning til hvordan du kan bruke mindre strøm.BEVISSTE VALG: Ragnar Johansen har installert varmepumpe for å få en bedre utnyttelse av strømmen til oppvarming. – Det er mye å hente på å ha en bevisst holdning til hvordan du kan bruke mindre strøm.

– Jeg ser bare fordeler ved å kjøpe lokal strøm. Store fordeler, sier Johansen med et ekstra trykk på ordet «store».

Han har forblitt en lojal kunde helt siden 1965, hos det som da het Bodø elverk.
 

KNALLHARD KONKURRANSE

I dag er konkurransen om strømkundene hard, noe også Johansen har merket:

– Jeg ser at kraftleverandørene spisser markedsføringen. Sist jeg kjøpte et kjøleskap hos en elektrobutikk i Bodø, ga de meg gratis verdikuponger om jeg skiftet til en bestemt kraftleverandør.

– Men kjenner denne leverandøren mine behov eller gir de meg bedre råd enn de jeg får nå lokalt? Og når vil de eventuelt sette opp prisene for å dekke inn verdikupongene de har delt ut? Prisene varierer så sterkt i markedet at det er vanskelig å følge med. Derfor er forholdet til strømleverandøren veldig tillitsbasert, understreker Johansen.

 


LOKAL VERDISKAPING

For ham er det viktig at han som lokal strømkunde er med på å trygge lokale arbeidsplasser og skatteinntekter.

– Du får også et fagmiljø som man lett kan få kommunisere med, enten på telefon eller ansikt til ansikt på salgskontoret. Med de nye smartmålerne kan de analysere vårt forbruksmønster gjennom døgnet og gi oss gode råd om valg av strømtariff.

EN KRAFTIG LOKALPATRIOT: Ragnar Johansen mener det har helt avgjørende betydning at man velger en lokal kraftleverandør: – Det sikrer arbeidsplasser, skatteinntekter og vi får en solid aktør som støtter lokale idrett og kultur.EN KRAFTIG LOKALPATRIOT: Ragnar Johansen mener det har helt avgjørende betydning at man velger en lokal kraftleverandør: – Det sikrer arbeidsplasser, skatteinntekter og vi får en solid aktør som støtter lokale idrett og kultur.

Johansen slår fast at det er viktig for Bodø at man har Bodø Energi, et seriøst og lokalt kraftselskap.


VIKTIG STØTTE

– De har flere hundre arbeidsplasser som betaler sin skatt her. De bruker mye av overskuddet til å støtte lokale lag, foreninger og kulturtiltak. Om det er Bodø Glimt, Bodø Håndballklubb, Parkenfestivalen eller Bydelsavisa Norsia, som jeg brenner for.

– Hvor mye støtte har Fjordkraft eller NorgesEnergi gitt til lokale lag , foreninger, kultur og frivillighet i Nordland? Jeg har valgt å holde meg til Bodø Energi.

– Man sparer ikke mye på å bytte strømleverandør, sier Johansen og legger frem følgende regneeksempel:

– Hvis strømprisen er 37 øre og vi klarer å shoppe strøm til fem prosent lavere pris så blir det ca. 1,8 øre pr. kw/time å spare. Bruker vi 2000 kw/t per måned sparer vi 36 kroner – nok til en kopp kaffe! Nettleien og el-avgiften blir den samme som før.

– Klarer vi derimot å bruke fem prosent mindre strøm, sparer vi rundt 82 kroner i måneden. Over det dobbelte – og det uten å bytte leverandør.

PÅ DITT PARTI: – Vi er stolte over å være en lokal bedrift som bidrar til lokal verdiskaping og som skaper et optimalt tilbud for kundene våre, sier salgs- og markedsleder Svetlana Hansen i Bodø Energi Kraftsalg.PÅ DITT PARTI: – Vi er stolte over å være en lokal bedrift som bidrar til lokal verdiskaping og som skaper et optimalt tilbud for kundene våre, sier salgs- og markedsleder Svetlana Hansen i Bodø Energi Kraftsalg.

Hos Bodø Energi Kraftsalg har de erfart at flere kunder kommer tilbake til dem, da det som skulle være en gunstig avtale hos andre slett ikke var det.

– Folk ser rett og slett at vi har bedre tilbud, sier salgs- og markedsleder Svetlana Hansen.

– Vi registrer også at det finnes avtaler der ute som er så uoversiktlige og kompliserte at kundene ikke forstår hva som blir den endelige regningen, poengterer Hansen.


STRØMSPARING LØNNER SEG

– Prisøkningene i vinter førte til stor oppmerksomhet og oppfordring fra forbrukerrådet om å bytte kraftleverandør. Men hvor stor effekt har det? Kraftprisen utgjør bare rundt 45 prosent av strømregningen. De øvrige prosentene er nettleie og forbruksavgift, sier Ragnar Johansen.

Han vil ikke beskrive seg selv som en rollemodell når det gjelder strømsparing, men han vet at det finnes mange gode og fornuftige tiltak:

 • Reduser innetemperaturen med én grad om dagen og noe mer om natten
 • Installer sparedusj
 • Bruk vaskemaskin og elbil-lader om natten, når prisen er lavere
 • Kontroller tetningslister rundt vinduer og dører
 • Luft rask, ofte står vinduet på badet åpent, mens varmekablene jobber for å opprettholde varmen
 • Skift til LED-pærer
 • Etterisoler gamle hus
   

AVIS-DUGNAD: – Det er oppsiktsvekkende at en avis kan drives på dugnad i flere generasjoner, selv om det kommer bare fire utgaver i året. Derfor er også støtten fra Bodø Energi viktig for oss, sier Ragnar Johansen.AVIS-DUGNAD: – Det er oppsiktsvekkende at en avis kan drives på dugnad i flere generasjoner, selv om det kommer bare fire utgaver i året. Derfor er også støtten fra Bodø Energi viktig for oss, sier Ragnar Johansen.

TROFAST STØTTESPILLER

Johansen er en aktiv del av dugnadsgjengen som brenner for Bydelsavisa Norsia. Den eldste nåværende lokalavisa i Bodø, som ble stiftet for 47 år siden.

– Det er oppsiktsvekkende at en avis kan drives på dugnad i flere generasjoner, selv om det kommer bare fire utgaver i året. Derfor trenger vi alle de støttespillerne vi kan få i næringslivet. Og her har Bodø Energi vist seg å være en av flere trofaste bidragsytere.
 

FEM GODE GRUNNER

Hos Bodø Energi Kraftsalg har de hele tiden et kontinuerlig fokus på lokale verdier og bærekraft.

– Det er fem gode grunner til å kjøpe strøm fra oss, sier salgs- og markedsleder Svetlana Hansen:

 • Konkurransedyktige strømpriser
 • Vi støtter lokal idrett og kultur
 • Vi har lokalt kundesenter og support
 • Mange gode og lokale kundefordeler til deg
 • Du støtter lokale arbeidsplasser
 • Sjekk en god strømavtale fra Bodø Energi Kraftsalg her.
 

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå