Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Bodø Energi Gaven: Støtte til Bodøs eget demenskor

Bodø Energi ønsker å gi tilbake til lokalsamfunnet. Denne gangen har vi valgt å gi støtten til en gruppe som ofte blir oversett. Det er derfor en glede å tildele Bodø Energi Gaven for august 2023 til "Vænna Førr Livet", Bodøs eget demenskor.

Bodø Energi Gaven

I løpet av de siste tre årene har Bodø Energi delt ut Bodø Energi Gaven, et engangsbeløp på 10.000 kr, annenhver måned. Dette initiativet ble lansert som en del av selskapets strategi for å støtte mindre foreninger og arrangementer i Bodø og omegn.

- Det er en del av Bodø Energis strategi å bidra til utvikling i Bodø og omegn ved å være delaktig i ulike prosjekter. Vi heier på alle som engasjerer seg for levende lokalsamfunn, og alle som bidrar til idrett, kulturliv og frivillighet. Gjennom Bodø Energi Gaven har vi kunnet støtte særlig prosjekter som bidrar til aktivisering av barn og unge, men denne gangen har vi valgt å tildele støtten til et formål som bidrar positivt til en voksen og sårbar gruppe mennesker i lokalsamfunnet vårt, sier Erling Aalvik, Leder for marked og kommunikasjon ved Bodø Energi Kraftsalg.

Utelukkende positivt

Demenskoret, som ble startet tidligere i år, har allerede hatt en betydelig positiv innvirkning på lokalsamfunnet, sier Linn Hege Larsen, Daglig leder for Gode Øyeblikk før hun fortsetter - Oppstart av demenskoret var en utelukkende positiv opplevelse for alle involverte. Musikk, sang og fellesskap henter frem minner og opplevelser som ligger gjemt. Dette er ikke bare korsang; det er også en viktig sosial møteplass hvor kaffe og samvær står i sentrum.

Formålet med å etablere demenskoret i Bodø er å skape begeistring, mestring og gode fellesopplevelser for brukere og pårørende. Utover dette så vet man at musikk, sang og fellesskap henter frem minner og opplevelser som ligger gjemt. Målgruppen er personer med en demensdiagnose og deres pårørende. Pårørende/venner har også tilbud om å delta som ordinære kormedlemmer på lik linje med deres kjære. Med 18 kordeltakere, aldersspenn fra 60 til 87 år, og støtte fra dedikerte frivillige, dirigenter og en pianist fra Bodø kulturskole, har demenskoret blitt en viktig del av lokalsamfunnet.

- Vi har plass til 25 medlemmer i koret og har dermed rom for flere korister. Gaven fra Bodø Energi sikrer driften av koret ut året og store deler av neste år. Vi er utrolig takknemlige for støtten, sier Larsen.

Les mer om vårt samfunnsansvar 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå