Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Bodø Energi feirer Pride

Vi feirer kjærlighet, inkludering, mangfold og likestilling. I juni fargelegger vi vår egen logo på sosiale medier, kontorlandskapet og organisasjonen med regnbuefargene. Dette gjør vi med det formål at alle skal føle seg inkludert og verdsatt, uavhengig av hvem man er.

Bodø Energi feirer Pride

Hva er Pride?

Pride, også kjent som Gaypride, er en internasjonal feiring av skeiv kjærlighet, inkludering, mangfold og likestilling som markeres i juni hvert år. Pride-bevegelsen er en viktig plattform for LHBTIQ+ (lesbisk, homofil, bifil, trans, interkjønn, queer og andre) til å være synlige og stolte av sin identitet, uavhengig av seksuell orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk. Pride og regnbueflagget symboliserer at alle har rett til å være seg selv og elske den man vil. 

I Norge har vi kommet langt, men vi er ikke i mål. Senest i fjor opplevede vi rystende hendelser i Oslo der to mennesker mistet livet og flere ble skadet under en masseskyting. Hendelsen skjedde dagen før Pride-paraden utenfor London Pub, en pub som har sterk tilknytning til det skeive miljøet. I lys av dette og pågående diskriminerende ytringer er det et felles ansvar å vise sin støtte til Pride og kjempe for et inkluderende samfunn. 

Hvorfor deltar Bodø Energi i feiringen av Pride?

Som en organisasjon med fartstid på over 100 år vil det å markere Pride være en naturlig forlengelse av vår visjon – "Sammen skaper vi fornybare energiløsninger og morgendagens samfunn". For å skape morgendagens samfunn må vi sammen jobbe for at alle skal føle seg inkludert og verdsatt.

-
Pride er en viktig sak for å synliggjøre alles likeverd, de grunnleggende rettigheter og retten til å elske den man vil. Det er viktig at hver og en skal føle trygghet og være seg selv, og være stolt av sin seksuelle orientering og identitet. Hos oss er det uakseptabelt å utsette andre for diskriminering på bakgrunn av dette, sier konsernsjef Monica Hansen Fjellstad.

Vi forankrer vår Pride-deltakelse i konsernets bærekraftstrategi. Selv om vi ikke har prioriterte bærekraftsmål som direkte knyttes til det Pride bidrar til, navigerer vi likevel etter samtlige av FNs 17 bærekraftsmål, i alt vi gjør. Pride inngår i ulike bærekraftsmål, men treffer mest den sosiale dimensjonen. Med den samfunnsrollen vi har er dette noe vi engasjerer oss for og støtter fullt ut. Kobler vi på bærekraftsmål nr. 17 – vil vi sammen med våre samarbeidspartnere, kunder og andre bidra til at Pride står sterkere. Vi skal motsi alle som har fordommer og som diskriminerer andre mennesker for den de er. Hos oss er det nulltoleranse for det å komme med nedsettende ytringer mot Pride og LHBTIQ+.

Regnbueflagget i kontorlandskapet

-
For Bodø Energi er det viktig å markere Pride, for å vise at vi står for likestilling, mangfold og inkludering. Mangfoldet handler om menneskene i vår organisasjon. Det at man har et forskjellig syn, at vi er ulike på individnivå er også det som samler oss og som gir oss styrke, som igjen vil gir merverdi for både kunder og medarbeidere, avslutter Monica.

Formålet med at Bodø Energi er med på Pride-feiringen handler om å synliggjøre og formidle at vi tar en aktiv rolle for at alle skal føle seg inkludert og verdsatt, uavhengig av hvem man er. Alle i Bodø Energi konsernet skal kunne være seg selv, føle seg inkludert på arbeidsplassen og ha samme karrieremuligheter som andre. Med dette fremmer vi åpenhet, bevisstgjøring og kunnskap om LHBTIQ+ blant våre ansatte. Vårt ytre skal reflektere det som foregår på innsiden av organisasjonen. Hos oss er alle velkommen!

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå