Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Hils på Kristin: Montasjeleder fiber

Kristin montasjeleder fiber
Navn: Kristin Johansen
Alder: 34
Stilling: Montasjeleder fiber
Bosted: Opprinnelig fra Bardu, men bor/jobber Finnsnes/Tromsø.

Kristin skulle opprinnelig bli helikoptermaskinist og så for seg en karriere i forsvaret, men så endret ting seg og Kristin startet som lærling i Relacom 2006. Etter år med kobber tok fiberen over og Kristin har i mange år jobbet som teamleder, prosjektleder innenfor fiber før hun i januar startet som Montasjeleder på fiber hos Frost Kraftentreprenør.

Stortrives som montasjeleder

Kristin jobber som montasjeleder og stortrives!

- Jeg stortrives i yrket, jeg møter så mange flotte og hyggelige mennesker. Det er alt fra gode kollegaer og alle de forskjellige kundene typene jeg møter hver eneste dag. Det har blitt så mange gode, artige og minnerike historier som man tar med seg videre i livet.

Kvinneandelen i kraftbransjen er lav og kun 3,7% av norske energimontører er kvinnelige. 

- Jeg er vant til at folk må se to ganger når jeg og min kollega Renate kommer kjørende med bil og henger eller står i hver vår stolpe. Dette er ikke hverdagskost og vi har fått så mange hyggelige kommentarer på dette.

Kristin har også opplevd at noen er litt skeptiske. 

- Vi møter innimellom noen som kan være litt skeptisk til at to damer kommer å ringer på døren; «skal du borre hull i veggen?», «Skal du med stigen helt opp dit?», «Skal dokker opp i stolpene?» er type kommentarer jeg har hørt. Dette er nok fordi kvinner i vårt yrke fortsatt er relativt uvanlig, men vi vinner fort tillit og det er alltid god stemning. 

Variert arbeidshverdag

Kristin på jobb i fjellet- En typisk arbeidshverdag for meg er veldig varierende. Det er alt fra regning av tilbud, oppfølging av ordrer og kunder, fiberinstallasjoner til privat/bedriftkunder, utbygging av nye fiberanlegg, feilretting, vedlikehold av eksisterende fibernett. Listen er lang og det er det som er så gøy, det er alltid nye og spennende oppgaver.

Kristin jobber som montasjeleder på fiber

- En av de mest utfordrende jobben jeg har hatt er arbeid for Salvasskardelva Kraftverk inne i Salvasskardfjellet på Altevatn. Her måtte jeg og Kato krype ca 650m på toppen av store vannrør inn/ut av fjellet. 

- Vi visste ikke hva som møtte oss. Det viste seg at strømkabelen med fiber som kom fra toppet av fjellet var blitt for kort, så vi måtte blåse ny fiber fra Statskraft's stasjon på utsiden av fjellåpningen og skjøte sammen. Det ble en lang dag balanserende på vannrør 650 m inni fjellet og det er en variasjon i jobben jeg liker veldig godt!

Kristin stortrives i jobben som montasjeleder og vil oppfordre andre jenter til å teste yrket. Les mer her om jobb i Bodø Energi-konsernet!

 

Nettside og CMS: Digitalt Byrå