Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Søk lærlingplass hos oss: Mats er i dag fast ansatt og studerer for å bli ingeniør

Mats gjennomførte sin læretid hos Frost Kraftentreprenør, og tok fagbrev som energimontør. I dag er han fast ansatt og studerer fordypning innenfor elkraft ved teknisk fagskole. I Bodø Energi-konsernet har vi tradisjon for å gi unge muligheter i dyktige fagmiljøer.

I Bodø Energi-konsernet tar vi inn lærlinger. På bildet er lærling Mats som i dag er fast ansatt i Frost KraftentreprenørNår begynte du som lærling?

Jeg begynte min læretid sommeren 2017, rett etter jeg var ferdig med elektrolinja ved Bodø videregående. Her fikk jeg muligheten til å hive meg rett i arbeid og starte det to og et halvt år lange læreløpet med en gang.

Hvilke arbeidsoppgaver har du hatt?

I løpet av læretiden har jeg fått prøve meg på veldig mye forskjellig. Frost Kraftentreprenør har bred kompetanse, eksempelvis både innenfor høy- og lavspentlinje, kabelarbeid, feilretting, veilysanlegg og fiberarbeid. Frost Kraftentreprenør er Nord-Norges største kraftentreprenør og har oppdrag over nesten hele Nord-Norge.

Som lærling i Frost Kraftentreprenør kan man selv være med å påvirke arbeidsoppgavene, og jeg har fått prøve meg på veldig mye forskjellig i dyktige fagmiljøer. Jeg har også hatt positive og lærevillige kollegaer som er opptatt av å løfte hverandres kompetanse. I min læretid har jeg fått varierte oppgaver og vært innom mange avdelinger.  

Hvordan synes du det har vært å være lærling?

For det første så har læretiden gått utrolig fort, så det er nok et tegn på at jeg har hatt det gøy! Jeg har fått muligheten til å lære mye innoenfor mitt fagfelt og jeg har møtt mange hyggelige og dyktige folk. Som en bonus har jeg fått besøke mange flotte plasser i Norge som jeg nok ellers aldri hadde besøkt.

Å være lærling hos Frost Kraftentreprenør har vært en veldig god erfaring for meg, og jeg har fått muligheten til å videreutvikle meg. Jeg vil oppfordre alle til å søke læreplass hos Frost Kraftentreprenør!

Hva driver du med nå og hva er planen videre?

I fjor avla jeg fagprøven og fikk fagbrev i energimontørfaget. Etter læretiden fikk jeg fast stilling som energimontør hos Frost Kraftentreprenør ved driftsavdelinga i Bodø, hvor jeg jobber nå. Jeg har lyst til å utvikle meg videre, og dermed har jeg søkt og fått muligheten til å studere videre ved teknisk fagskole på Melbu.

Jeg studerer fordypning innenfor elkraft gjennom et treårig løp og tar utdanningen desentralisert ved siden av min fulltidsjobb i Frost Kraftentreprenør. Det er veldig fint å være i et konsern hvor det finnes muligheter til å utvikle seg videre. Jeg vet ikke hvor veien går etter teknisk fagskole, men jeg trives veldig godt i Bodø Energi-konsernet og opplever at det er mange spennende muligheter som ung.  

Nettside og CMS: Digitalt Byrå