Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Hils på Marthe: Innkjøpsleder i Frost Kraftentreprenør

Bilde

Navn: Marthe Røst.
Jobbet i Bodø Energi: siden mars 2018.
Fra: Helgeland.
Stilling: Innkjøpsleder Frost Kraftentreprenør, datterselskap i Bodø Energi konsernet.
Hovedoppgaver: Bidra til at innkjøp av varer og tjenester holder en kvalitet og pris som gjør Frost konkurransedyktige.

Marthe var ferdig på jusstudiet i Tromsø i 2009. I senere tid har hun også tatt en master i økonomi og ledelse ved Nord Universitet i Bodø. Hun er opptatt av å lære nye ting og har blant annet jobbet i forskjellige offentlige virksomheter. Før hun begynte som innkjøpsleder hos Frost Kraftentreprenør satt hun på «andre siden av bordet» i seks år som juridisk rådgiver i offentlige anskaffelser.

Som innkjøpsleder i Frost går jobben blant annet ut på å utforme innkjøpsstrategier, implementere de i bedriften, forhandle med leverandører, inngå kontrakter og følge opp leveranser. Jobben innebærer mye kontakt med leverandører og kollegaer, en tverrfaglig oppgave som Marthe trives godt med

Kan du fortelle kort om Frost Kraftentreprenør?

Frost er Nord-Norges største kraftentreprenør, med om lag 200 ansatte spredt på lokasjoner i Nordland, Troms og Finnmark. Frost er totalleverandør av entreprenørtenester innen utbygging, drift og vedlikehold og beredskap av elektrisk infrastruktur, samt elsikkerhet i hele Norge. Vi leverer tekniske løsninger og infrastruktur på oppdrag fra andre, men vi eier ikke disse installasjonene. Vi jobber på kundens nett.

Hvorfor ville du jobbe i Frost Kraftentreprenør?

Jeg har alltid vært opptatt av å lære noe nytt og når jeg tok master i ledelse og økonomi ble det naturlig for meg å ta i bruk den kunnskapen. Når stillingen som innkjøpsleder kom opp, ble det en mulighet til å utvikle meg. Å være i en konkurranseutsatt virksomhet så jeg på som en spennende utfordring. Frost Kraftentreprenør og Bodø Energi fremsto som solide aktører i næringa. Det er viktig for meg å være en del av en organisasjon hvor man er opptatt av utvikling, og i Frost Kraftentreprenør så jeg en muligheten til å få jobbe med interessante saker.

Hvordan ser en arbeidshverdag ut for deg?

I jobben som innkjøpsleder får jeg kombinere økonomi, juss og ledelse, noe jeg synes er veldig gøy. Min jobb består i stor grad av kommunikasjon og forhandlinger, tolkning og inngåelse av kontrakter. I tillegg er det en del juridisk rådgivning til andre ledere. Arbeidshverdagen går i et høyt tempo. Jeg trives med å samhandle på tvers av fag både med kollegaer og leverandører.

Hva er det beste med å jobbe i Frost Kraftentreprenør?

Det beste med å jobbe i Frost synes jeg er positiviteten og fokuset på å finne løsninger. Vi er kundeorienterte - det er kundene som setter premissene og rammebetingelsene for Frost. Derfor må vi endre oss raskt og hele tiden ha fokus fremover. Frost består av mange dyktige folk og jeg lærer mye nytt hver dag. Jeg jobber sammen med kollegaer som er opptatt av å utvikle kompetanse sammen på tvers av fag.

Hva synes du blir spennende å jobbe med framover?

Vi er inne i et skifte. Samspillet med leverandørmarkedet for å ta i bruk teknologi for å drive effektivt og miljøvennlig står høyt på agendaen. Å videreutvikle måten vi gjør våre innkjøpsprosesser på og generelt leverer våre tjenester på blir spennende prosesser.

Nettside og CMS: Digitalt Byrå