Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Hils på Turid: HR-leder i Bodø Energi-konsernet

Bilde

Navn: Turid Bardo
Jobbet i Bodø Energi: siden juni 2018.
Stilling: HR-leder
Fra: Svolvær
Hovedoppgaver: Bistå lederne i datterselskapene i konsernet Bodø Energi med
alt som er relatert til bruken av arbeidstakers ressurser, herunder rekruttering, livet i arbeidsforholdet og evt. avvikling av arbeidsforhold.

HR-lederen er opprinnelig fra Svolvær, men flytta i 1992 til Tromsø for å ta sin utdannelse innen juss. Vintrene ble for lange og kalde i Tromsø, og etter en tid i jobb på Fauske endte Turid opp i Bodø i 2003. Turid jobbet både i Fylkeskommunen og i Private Barnehagers Landsforbund (PBL), hvor hun i sistnevnte var med på en rivende utvikling fra 13 til 130 ansatte. Siden 2003 har Turid jobbet med HR, arbeidsrettjus og ledelse, noe hun trives godt med.

Turid er glad i folk, liker å være med der det skjer og motiveres av muligheten til å gjøre en forskjell. "Man kan kanskje si at jussen er min formelle grunnkompetanse, men at jeg etterhvert har utviklet min kompetanse innenfor lederskap, herunder organisasjon- og individpsykologi." sier Turid som også har en master i ledelse fra Nord Universitet. En del av jobben til Turid som HR-leder går ut på å bistå/veilede ledere og ansatte i ulike, men også krevende situasjoner. Hun trives godt i tett arbeid med mennesker.

Hvordan ser en arbeidshverdag ut for deg?

Jeg har veldig varierte arbeidshverdager og møter masse spennende mennesker. Det er stadig nye og spennende utfordringer i konsernet og på HR-feltet generelt., f.eks. kompetanseutvikling, omstillingsprosesser mm. I konsernet Bodø Energi er det et spennende kompetansemiljø med omtrent 300 ansatte med ulik fag- og realkompetanse. Vi har blant annet siviløkonomer, ingeniører, energimontører, IT-rådgivere, og det er mange flotte ulike mennesker og personligheter. Vi har ansatte i konsernet spredt over store deler av Nord-Norge, men også noen sørover. Jeg jobber for tiden mye med rekruttering, kompetanseutviklingsarbeid, omstillingsprosesser, pensjon, samt at jeg svarer på stor og smått av arbeidsrelaterte spørsmål som kommer både fra ledere og ansatte. Jeg har med andre ord en variert arbeidshverdag med nok av spennende oppgaver å ta tak i. Målet for meg er å bidra til at arbeidsgiver skal fortsette å levere kvalitetsgode tjenester, og understøtte den gode jobben som ledere og ansatte i dag gjør i konsernet.

Hvorfor ville du jobbe i Bodø Energi?

Jeg hadde lyst til å jobbe med HR feltet, både på et operativt og et strategisk nivå, på en arbeidsplass hvor jeg kunne være med å påvirke, og gjøre en forskjell. Bodø Energi er dessuten et spennende konsern som bidrar svært positivt i samfunnet, både i form av sponsormidler, men også som lærlingebedrift. Jeg tenkte at dette er en arbeidsplass hvor jeg kunne utvikle meg videre både faglig og personlig.

Hva er det beste med å jobbe i Bodø Energi?

Jeg synes det beste er at jeg får jobbe tett på så mange hyggelige og flinke folk! I møte med ansatte og kolleger henter jeg nye impulser og inspirasjon. Det er viktig for meg å føle at jeg bidrar og kan hjelpe folk i situasjoner de står i. Jeg er dessuten glad i nordnorsk humor og kultur. Nordlendinger har et stort engasjement synes jeg, og jeg liker godt det nordnorske lynnet. I Bodø Energi er det veldig mange hyggelige folk og godt humør!

Hva kjennetegner en ansatt i Bodø Energi?

Jeg opplever at ansatte i Bodø Energi er opptatt av å levere kvalitet, og at de er glødende opptatt av fagfeltet sitt. De har stor yrkesstolthet! Jeg vil si at de er hardtarbeidene, og at de generelt stiller opp når arbeidsgiver har behov for det. Ansatte i Bodø Energi ivaretar en viktig samfunnsoppgave, og jeg opplever at de som arbeider her tar det ansvaret på alvor. I konsernet er det dessuten gode karrieremuligheter og en kultur for å løfte folk, vil jeg si. Unge folk får muligheter og ansvar om de ønsker det, og ofte så blir folk værende lenge. Bodø Energi bryr seg om sine ansatte, her er det ordna arbeidsforhold og gode lønns– og arbeidsvilkår, samt en veldig bra pensjon! Jeg opplever at lederne er opptatt av at de ansattes lover og regler følges, og det er jo spesielt hyggelig å se for en jurist!

Bilde av HR-leder Turid som jobber i Bodø Energi Konsernet

Nettside og CMS: Digitalt Byrå