Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Akkumulatortanken

Fra høsten 2022 blir Keiseren biovarmeanlegg utstyrt med en akkumulatortank for ekstra kalde vinterdager.

Her får du informasjon om den nye akkumulatortanken og hvilken funksjon den tilfører fjernvarmenettverket.Den nye akkumulatortanken er som et godt isolert varmebatteri. Her lagrer vi varmt vann som vi tilfører fjernvarmenettet når byen trenger ekstra varmeenergi. Utbyggingen er med på å sikre bedre utnyttelse av energien vi produserer.

Keiseren biovarmeanlegg er i praksis et sentralvarmeanlegg som forsyner et større område med energi til oppvarming av bygg og tappevann. På Keiseren varmes vann til over 100 °C før det sendes i rørsystemer rundt om i byen. Når vannet har avgitt varme til kundesentraler rundt om i byen, pumpes det tilbake til biovarmeanlegget og blir varmet opp på nytt.

 Hvert år brenner vi ca. 20 000 tonn med resirkulert treflis. Flisen produseres på gjenvinningsanleggene til IRIS og Østbø og består av kvernet kjøkkeninnredning, gammel bordkledning, kapp fra byggeplasser og annet returtrevirke. Når flisovnen har overskuddsvarme brukes denne energien til å varme opp akkumulatortanken.

 På denne måten sikrer vi mer tilgjengelig energi til oppvarming fra biovarmeanlegget – selv på de kaldeste vinterdagene.

 Oversikt over de ulike energikildene Keiseren har brukt i hhv 2020 og 2019.

Nettside og CMS: Digitalt Byrå