Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi Kraftsalg

Akkumulatortanken

Fra og med høsten 2022 vil våre kunder - på de kaldeste dagene - få byggene sine varmet fra en akkumulatortank. I tillegg til varme fra Keiseren så klart.

På Keiseren (bioanlegget) behandler vi ca. 20 000 tonn med returtreflis i året. Når det er som kaldest, så skal vi akkumulere varmt vann i vår flunke nye akkumulatortank. Dette gjør vi ved å brenne større mengder flis - også på natterstid. Noe vi ikke gjør i dag. Når folk står opp i leilighetene sine og går på jobb i byggene som har fjernvarme fra Keiseren, så tar vi av det varme vannet fra akkumulatortanken først. Deretter fra selve Keiseren.  

Et fjernvarmeanlegg er i praksis et sentralvarmeanlegg som forsyner en bydel eller flere bygg med energi til varmt tappevann og oppvarming. På Keiseren har vi en biokjel på 12 MW som produserer varme, og moderne renseteknologi til å kontrollere utslipp. Her varmer vi vannet opp til over 100C før det sendes rundt i byen.

Når vannet frigir varme synker temepraturen til ca. 60C før det sendes tilbake til Keiseren for å bli oppvarmet på nytt. I dag har vi omtrentlig 70 tilknyttede bygg og ca. 8 km med fjernvarmenett. Vi leverer til både borettslag, hotell, kontorbygg, Stormen kulturhus, Nordlandssykehuset m.m.

Men i perioder med høyt forbruk klarer vi ikke å dekke energibehovet bare ved hjelp av biokjelen. Da må vi av og til spisse varmeproduksjonen med to gasskjeler og en høyspentkjele.

Vi er pålagt å ha gass som backup (krav fra NVE), men ønsker ikke å bruke det av miljøhensyn. Derfor investerer vi i en svær akkumulatortank som skal lagre overskuddsvarmen til perioder med høyt energiforbruk. Du kan tenke på akkumulatortanken som en termos. Gjennom ekstra lagringskapasitet er planen å redusere behovet for spisslast med 6 MW.

 Oversikt over de ulike energikildene Keiseren har brukt i hhv 2020 og 2019.

 

Nettside og CMS: Digitalt Byrå