Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Vi er Klimapartner i Nordland

Bodø Energi er nå Klimapartner i Nordland, og rett før sommeren 2020 signerte Bodø Energi en avtale med Nordland Fylkeskommune.

Nå er Bodø Energi Klimapartner

Fylkesråd for kultur, klima og miljø Kirsti Saxi

Som Klimapartner i Nordland har vi som formål å bidra til lavere klimautslipp, økt regional konkurransekraft i klimaomstillingen og stimulere til grønn samfunns- og næringsutvikling i Nordland.

Visjonen er at Norge skal lykkes med omstilling for å nå 1,5 graders-målet.

Fylkesråd for kultur, klima og miljø Kirsti Saxi innledet oppstartsmøtet i juni med disse ord:

"Jeg synes det er fantastisk å se at vi har klart å samle så mange som ønsker å jobbe sammen for å bidra til det grønne skiftet."

Kompetanse og beste praksis fra partnerne vil bli fremhevet og delt. Nettverket skal hjelpe hverandre - og samfunnet - til å redusere klimagassutslipp og sette mål for grønn verdiskaping. Tverrfaglig samarbeid og nettverk står sentralt i Klimapartnere Nordland.

- Bodø Energi har siden august 2019 hatt et aktivt forhold til FNs Bærekraftsmål, hvor vi har valgt å fokusere på 5 av de 17 målene, sier Forretningsutvikler i Bodø Energi, Mariann Meby.

- Det viktigste for oss var å starte dette arbeidet. Vi vet at veien vår i dette arbeidet kommer til å bli til mens vi går den. Og vi i Bodø Energi har stor fokus for å bidra til en friskere klode til våre etterkommere, sier hun.

- Da vi siden 2009 har vært Miljøfyrtårn, var det helt naturlig for oss å stramme dette enda mer til med FNs bærekraftmål. Det er helt klart at vår fornybare sektor er en del av løsningen med vår grønne energi, men vi har samtidig vårt eget fotavtrykk. Det skal vi måle og vi skal være ærlige på hva det er, samt sette ambisjonsnivået når vi får tallfestet dette, fortsetter hun.

Klimapartnere ble i sin tid etablert for første gang i Agder i 2009, hvor bl.a. Agder Energi var en av grunnleggerne. Etter det har nettverket spredt seg i hele landet og i juni møttes altså 14 flotte partnere på Scandic Havet (LINK) til stiftelsesmøte for Nordland. https://klimapartnere.no/klimapartnere-nordland-er-igang/

Hver region organiseres rundt sin egen fylkesadministrasjon.

Alle Klimapartnerne samlet 5. juni 2020


 

Nettside og CMS: Digitalt Byrå