Til forside - Bodø Energi Kraftsalg

Smart Lader er kompatibel med fremtiden

Med en Smart Lader er du rustet for fremtiden! Denne elbilladeren er nemlig mye mer enn bare en boks med ladefunksjon.

Smart Laderen er laget for å kunne brukes i mange år fremover og for å være kompatibel med fremtidens teknologi.

Bilde

Som vi vet, skjer den teknologiske utviklingen i en rasende fart. Både vi mennesker og de elektriske hjelpemidlene vi er blitt så avhengige av kan slite med å henge med på utviklingen. Mange produkter er nærmest utdaterte før de tas i bruk, eller i det minste lenge før de har nådd forventet levetid. En Smart Lader som er tilkoblet nettet ditt og dermed kan oppdateres med nye løsninger og funksjoner ved behov, vil kunne henge med på denne utviklingen.

Kommunikasjon gjør ladingen mer økonomisk


Stadig flere av produktene vi bruker i hverdagen er såkalt smarte. De snakker sammen. I nær fremtid vil også elbilladeren din kunne kommunisere og samhandle med andre ting i hjemmet ditt. For eksempel kan en Smart Lader om kort tid være i stand til å snakke med blant annet varmepumpa og ovnen din. I tillegg kommer den smarte laderen med en funksjon kalt smart styring.

Styringsfunksjonen og muligheten til å kommunisere med andre elektriske artikler gjør at Smart Laderen kan styre når, og hvordan, ladingen av din elbil foregår i forhold til den totale belastningen på husholdningens strømnett og strømprisene - som kan variere i løpet av døgnet.

Elbilens batteri kan forsyne husholdningen med strøm


Strømnettet i Norge har begrenset kapasitet og blir ytterligere presset i takt med at flere og flere velger elbiler. En av løsningene på denne problematikken er å innføre en såkalt effekttariffgrense, som gjør det økonomisk lønnsomt å senke forbruket på tidspunkt hvor belastningen på strømnettet er spesielt høy.

Dersom en form for effekttariffgrense blir innført igjen, vil en Smart Lader være spesielt aktuell, blant annet grunnet muligheten til å programmere laderen til å pause ladingen i bestemte perioder. I tillegg er det en mulighet at man om noen år kan bruke bilbatteriet som en form for reserve-strømforsyning. Altså kan potensielt batterikapasiteten som er til overs etter dagens kjøring forsyne familien med strøm til ettermiddagens middagslaging og klesvask, før det atter lades opp når natten kommer og strømprisene er på sitt laveste.

Lader raskt, passer alle elbiler og gir deg full kontroll

Grunnene til at du i de kommende årene kommer til å prise deg lykkelig for at du valgte en Smart Lader er altså mange. Men, det er også mange argumenter for at du akkurat nå kommer til å være svært fornøyd med valg av lader.

I tillegg til at Smart Laderen lader raskt og passer til alle elbiler, kommer den med både tilhørende app og låsemulighet. Du kan med andre ord ha full kontroll på hvem som bruker din Smart Lader og hvor mye strøm den forbruker. I tillegg kan du også tjene deg noen kroner på å la naboen eller andre bruke din Smart Lader. Salget av kWh kan du enkelt administrere i appen din. Der bestemmer du prisen og hvem du ønsker å gi tilgang.

Å investere noen få tusenlapper ekstra i en Smart Lader kontra en standard ladeboks er altså absolutt å anbefale. Dersom du velger å bestille den gjennom Bodø Energi Kraftsalg, får du den ferdig installert og har mulighet til å betale den ned over strømregningen din.

 

NYHET! Første oppdateringen er her - nå kan du lade opp til 50 prosent raskere på IT-nett.