Til forside - Bodø Energi Kraftsalg

Smart Lader er kompatibel med fremtiden

Smart Laderen er laget for å kunne brukes i mange år fremover og for å være kompatibel med fremtidens teknologi.

Bilde av Zaptec Smart elbil lader

Laderen vi tilbyr er av merket Zaptec, som er en av de beste elbil laderne på markedet i dag. I hovedsak finnes det to type ladere; smarte ladebokser og enkle ladebokser. Smarte ladere har tilleggsfunksjoner som gjør ladingen enklere og raskere, mens en enkel lader kun tilfører strøm til bilen. Zaptec er en smart type 2 lader, som for eksempel lar deg lese av ladeforbruket i sanntid, velge brukertilgang, låse ladekabelen fast i ladestasjonen og også sikre deg trygg lading med innebygd jordfeilvern type B.

2020 er tiåret for elektrifisering

Erna Solberg har utpekt elektrifisering som et av våre viktigste klimatiltak, og elektrifisering regnes som en del av løsningen for å kunne nå våre klimamål. I Bodø Kommune skal direkte utslipp av klimagasser reduseres med 60% innen 2030 sammenlignet med 2009-nivå. I framtiden vil sannsynligvis store andeler av industri og transport elektrifiseres, blant annet ønsker regjeringen utredning av elektrifisering Mongstad, Kårstø og Melkøya.

2020 blir et nytt rekordår for elbiler - aldri før har så mange elektriske biler blitt lansert for det norske markedet. Salget forventes å fortsette å øke, og både rekkevidden og batterikapasiteten øker. Med stadig nyere teknologi og økt batterikapasitet er det viktig å velge en elbil lader som holder følge med markedet. Med Zaptec type 2 lader kan du lade opptil 22kWh - som er opptil 10 ganger raskere enn ved lading med vanlig stikkontakt. 

Fremtidens lader kan kommunisere med huset ditt


Stadig flere av produktene vi bruker i vår hverdag er smarte - de kommuniserer sammen og er selvregulerende. I nær fremtid vil også Zaptec-laderen kunne samhandle med huset ditt, en funksjon Zaptec kaller Smart-styring. Styringsfunksjonen tillater Zaptec-laderen å kommunisere med andre elektriske artikler, slik at ladingen kan tilpasses når strømprisen er rimeligst og strømnettet har ledig kapasitet. I fremtiden vil også bilen kunne forsyne husholdningen med strøm, slik at man kan benytte strøm fra bilen i perioder hvor strømmen er dyr, også kjøpe strøm fra strømnettet på natta når strømmen er rimeligere. 

Lader raskt, passer alle elbiler og gir deg full kontroll

I tillegg til at Smart Laderen lader raskt og passer til alle elbiler, kommer den med både tilhørende app og låsemulighet. Du kan med andre ord ha full kontroll på hvem som bruker din Smart Lader og hvor mye strøm den forbruker. I tillegg kan laderen lånes ut til besøkende eller naboer via appen, hvor du selv kan fastsette pris for besøkende og velge hvem som skal ha tilgang.

Vi hjelper deg med ferdiginstallert elbil-lader og tilbyr både løsninger for private husholdninger, borettslag og bedrifter. Vi tilbyr gunstig nedbetaling over strømregningen, samt leasing til bedrifter.  

 

NYHET! Første oppdateringen er her - nå kan du lade opp til 50 prosent raskere på IT-nett.