Til forside - Bodø Energi Kraftsalg

Slik velger du riktig strømleverandør

Bilde

Hvordan velge riktig strømleverandør?

Det finnes mer enn 100 strømleverandører i Norge. Å finne ut hvilken av disse du bør velge, og hvorfor, kan være vanskelig.

Kanskje er du blant dem som tenker at det er revnende likegyldig hvilken strømleverandør du velger? Vi mener du gjør lurt i å tenke igjennom et par ting før du bestemmer deg for hvem du skal kjøpe strøm av.  

1. Velg en seriøs strømleverandør

Å finne en leverandør du kan stole på, er første bud. Det kan høres selvsagt ut, men dessverre finnes det useriøse aktører også i denne bransjen. Hvert eneste år strømmer det inn med klager på strømleverandører til Forbrukertilsynet.

Se opp for urimelig lange bindingstider og sett deg alltid inn i betingelsene før du takker ja til et tilbud. Krav om forskuddsbetaling er blant vilkårene mange har brent seg på, når strømselskapet i etterkant av avtaleinngåelse har gått konkurs. Lokketilbud i kombinasjon med bindingstid, er et annet grep selskaper bruker for å hanke inn kunder. Etter at avtalen er signert kan prisene ofte skyte i været.

2. Bidra til ditt eget lokalsamfunn

Hvorvidt og hvordan strømselskapet bidrar til ditt lokalsamfunn, er neste punkt på lista. De aller fleste setter pris på et yrende kultur- og idrettsliv der de bor. Likevel er det ikke alle som er klar over hvilken rolle næringslivet spiller i utviklingen av disse arenaene. Veldig mange idrettslag, festivaler og kulturskoler er avhengige av sponsorer.

Når du velger en strømleverandør som gir tilbake til samfunnet der du bor, bidrar du til at barn og unge så vel som godt voksne kan utfolde seg, utvikle seg og delta på små og store arrangementer. Motsatt vil du i realiteten være en bidragsyter til et annet lokalsamfunn enn ditt eget når du velger bort din lokale strømleverandør.

3. Spar penger - utnytt kundefordelene

Kundefordeler er det tredje punktet du bør vurdere. Her kan det være både penger å spare og goder å høste. Mange strømselskaper tilbyr nemlig via sine samarbeidspartnere rabatter og goder til kunder. Dette kan være alt fra rabatterte eller gratis konsertbilletter til faste avslag på frisørbehandlinger, bowling, bilvask og restaurantmiddager. Disse fordelene er som regel stedsspesifikke. Med andre ord: du får mer ut av kundefordelene dersom strømleverandøren holder til på samme sted som deg. Sjekk ut alle våre kundefordeler her.


Vi er stolte over og glade for at mange av våre kunder har valgt oss som strømleverandør nettopp på bakgrunn av at vi er en bidragsyter i deres lokalsamfunn. Vi håper naturligvis du er en av dem, og hvis ikke er du hjertelig velkommen som kunde hos oss!

 

PS! I tillegg til å velge riktig strømleverandør, er det viktig at du velger den strømavtalen som passer deg og din økonomi best. Se våre beste råd for valg av riktig strømavtale.