Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Lys i mørke med Kirkens Bymisjon: Skattkammeret åpner på Mørkved februar 2020!

Fritidsaktiviteter og sportsutstyr kan være kostbart - og det er synd om økonomi ekskluderer barn og unge fra aktiviteter. Derfor synes vi det er supert at Kirkens Bymisjon åpner Skattkammeret på mørkeved, der kan man låne sports- og fritidsutstyr gratis!

Bilde av frivillig og prosjektleder Helene på Skattkammeret

Gratis utlån av fritids- og sportsutstyr

Skattkammeret åpner februar 2020 og er et tilbud hvor barn og unge kan låne sports- og fritidsutstyr gratis. Det vil også bli arrangert kostnadsfrie turer, samt innendørsaktiviteter. I tillegg fremmer utlånsordndingen et miljøvennlig perspektiv med gjenbruk av utstyr. Skattkammeret vil også åpne opp en ordning de kaller for "Gi det videre", hvor deltakere på aktiviteter får gratis sko og klær. Hovedmålsetninga for Skattkammeret er at alle barn og unge i Bodø skal kunne delta på aktiviteter uavhengig av inntekt og livssituasjon i familien.

Fritidsaktiviteter for alle

Helene er prosjektleder for Skattkammeret, og gleder seg stort til oppstart i 2020. Hun har utdanning innen folkehelse, tar videreutdanning i aktivitet og bevegelse, og er glødene opptatt av aktivitet og fritidstilbud for unge. Helene forklarer at utgangspunktet for Skattkammeret kommer fra TV-aksjonen 2018, "Mindre alene sammen", samt bymisjonen's arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn.

"Etter FN's barnekonvensjon har alle barn rett til hvile, fritid og lek, og til å delta i kunst og kulturliv," forklarer prosjektleder Helene, "Skattkammeret kan bidra til at flere barn og unge får mulighet til en aktiv hverdag, uten en prislapp som ekskluderer fra deltakelse." Gjennom aktivitet og fellesskap skapes gode oppvekstvillkår og arenaer for læring, mestring og utvikling for den enkelte. Skattkammeret er åpent for alle barn og unge opp til 20 år. Utlånsordningen kan også benyttes av de over 20 år, ved at lånetaker betaler en symbolsk sum. For de under 20 år er utlån helt gratis.

Skattkammeret ønsker seg donasjoner av utstyr og frivillige på laget

Skattkammeret vil hovedsaklig driftes av frivillige, hvor oppgavene kan variere fra å levere ut til å ta imot utstyr, reparasjon av utstyr, lede aktiviteter eller kurs. Helene forteller oss at det allerede er flere frivillige som er med på laget, men at de ønsker seg flere. Alle er velkommen som frivillig hos Skattkammeret, både unge og gamle! "Siden Skattkammeret er helt nytt, er vi åpne for å prøve ut mange ulike aktiviteter, så vi ønsker oss forslag både fra unge og frivillige," sier Helene.

På Skattkammeret blir de veldig glade for donasjoner av fint brukt sports- og fritidsutstyr, samt klær og sko. Her kan du lese mer om Skattkammeret.

Her finner du Skattkammeret:

Skattkammeret er i Kongsgården på Mørkved, i Kongsdatterveien 26-28. I 1.etg ligg utlånssentralen, aktiviteter vil foregå i 2. etg.
Her er Skattkammeret samlokalisert med to andre tiltak i Kirkens Bymisjon; Ny Giv og Batteriet Nord-Norge. Skattkammeret starter opp i februar 2020.

Her kan du nå Helene på Skattkammeret:

helene.halland@bymisjon.no eller på tlf. 404 31 988. 

BildeBilde
Grafitti på Skattkammeret er lagd av Bror Axel Olsen og Remix.

Nettside og CMS: Digitalt Byrå