Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Oljefyr blir ulovlig fra 1.jan 2020

Regjeringen har vedtatt forskrift om forbud mot bruk av mineralolje til oppvarming av bygninger fra 2020. Bodø Energi Varme hjelper deg med å legge om til bærekraftig fjernvarme!

Bilde

Fra 1. januar 2020 blir det forbudt å bruke mineralolje til oppvarming av boliger og næringsbygg i Norge. Oppvarming omfatter ikke bare oppvarming av rommene, men også varmtvannet og ventilasjonsluft i bygningen. Ifølge regjeringens nettsider vil oljefyrforbudet redusere utslippene med minst 340 000 tonn CO2 årlig, gjennomsnittlig i perioden 2016-2035, noe som tilsvarer omtrent alle utslippene fra alle personbiler og lettere kjøretøy i Oslo.

Forbudet gjelder alle boliger og bygninger i Norge, men driftsbygninger i landbruket og sykehus har fått noe lenger tid til å omstille seg, og vil fra 01.01.2025 omfattes av det samme forbudet. Kommunen kan i enkelttilfeller gjøre unntak fra forbudet. Det er eier og bruker av fyringsanlegget som er ansvarlig for å overholde bestemmelsene i forskriften, og kommunen får ansvaret med å kontrollere at forbudet overholdes. Les forskriften som omhandler forbudet her.

Bodø Energi Varme hjelper deg med grønn omstillingBodø Energi Varme leverer miljøvennlig fjernvarme og byggvarme.

Fjernvarme er et effektivt, økonomisk og bærekraftig alternativ til oljefyring. Fjernvarme kan benyttes til all form for bygningsoppvarming; varmeanlegg/radiator, ventilasjon, tappevann, gulvvarme, byggvarme eller for eksempel gatevarme. Bodø Energi Varme har siden 2015 levert fjernvarme i Bodø, fra bioanlegget Keiseren på Rønvikjordet.

På Keiseren brenner man lokal returtreflis, altså eksempelvis paller, rivningsvirke og gamle kjøkkeninredninger av tre, som er nøye kvernet, siktet og magnetseparert for å skille ut spiker og malingsrester.

Ved tilkobling til fjernvarme påkobles fjernvarme-nettet til byggets vannbårne varme med en veksler og det installeres en kundesentral i bygget. Ved påkobling slipper man utgifter til vaktmester og drift av egen varmesentral, da Bodø Energi Varme har kontinuerlig oversikt over anlegget via driftsentralen og er tilgjengelig på vakttelefon. I henhold til Energiloven §5-5 skal ikke prisen for fjernvarme overstige prisen for elektrisk oppvarming.

Send oss en henvendelse i skjemaet til høyre om du vil vite mer om fjernvarme fra Bodø Energi Varme.

Bilde

Kontakt oss


Jeg har lest og godkjent personvernerklæringen