Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi Kraftsalg

NYHET! Nå kan du lade opp til 50 prosent raskere på IT-nett

Bilde

Vi har gleden av å informere om at alle våre ladestasjoner vil ha støtte for trefaselading på IT-nett. I Norge har vi to typer strømnett, IT-nett med 230 volt og TN-nett med 400 volt. IT-nett er lite utbredt i resten av verden, og bilprodusentene har derfor nedprioritert det. Det betyr at veldig få bilprodusenter har tilpasset elbilene til 230 volt nettet, og derfor kunne få biler lade 3 fase på 230 volt.

Derimot kom Tesla nylig med en overraskelse da de tillot 11 kilowatts trefaselading på deres Model 3. Dette er en økning av den maksimale ladehastigheten på hele 50 prosent.

Leverandøren Zaptec startet raskt en prosess med å finne ut av hvordan de på en trygg måte kunne åpne for dette på alle Zaptec ladestasjoner.

I dag har produsenten gleden av å introdusere en ny firmware- og programvareoppdatering som oppdaterer din ladestasjon til å kunne lade med tre faser på IT-nett med 230 volt med korrekt strømmåling på alle faser. Denne funksjonen er kun tilgjengelig for elbiler som støtter dette.

Foreløpig kjenner vi til følgende modeller som støtter trefaselading på IT-nett: Tesla Model S, Model 3 og Model X og Audi e-tron. Hvis du ikke har en av disse modellene, kan trefaselading påvirke ladehastigheten din på en uforutsett måte, og vi anbefaler derfor at du venter med å aktivere funksjonen.

– Vi er glade for å kunne tilby flere av våre kunder enda raskere lading av sin elbil. Kjøper du ZAPTEC, skal dette være synonymt med vår visjon om den smarteste, raskeste og tryggeste ladingen på markedet, sier Knut Braut, Chief Technology Officer i ZAPTEC.

Slik aktiverer du trefaselading:

  1. Last ned ZapCharger-appen fra App Store eller Google Play, registrer deg som bruker hvis du ikke allerede er det, og logg inn.
  2. Gå til innstillinger og ha klar din PIN-kode for innlogging (du finner den på siste side i brukermanualen eller under innstillingsfanen på portal.zaptec.com).
  3. Sjekk at strømnett står som IT, trefase. (Har du en annen type strømnett, er ikke denne funksjonen tilgjengelig.)
  4. Sett din ladestasjon i Standalone.
  5. Sjekk at din firmware-versjon er 2.7.0 eller høyere nederst på innstillinger. Hvis du har en lavere versjon, trykker du på Oppdatering av firmware.
  6. Du vil nå ha tilgang til fasevalg L3 / L1 / L2.
  7. Trykk Lagre. Trefaselading på IT-nett er nå aktivert.

Vi vet noen av våre brukere har ventet på dette en stund. Denne oppdaterinen er bare begynnelse på utviklingen med nye smarte løsninger og funksjoner.


Smart Laderen er laget for å kunne brukes i mange år fremover og for å være kompatibel med fremtidens teknologi.

Nettside og CMS: Digitalt Byrå