Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Lys i mørke med Kirkens Bymisjon: Møtestedet kafé

På Kirkens Bymisjon's kafé i Bodø sentrum er alle velkommen, og alle blir møtt med et hei og et smil. Faktisk kan de navnet på nesten alle som er innom! Vi fikk også oppleve gjestfriheten på julebesøk, og anbefaler alle andre en kaffe på vår nye favorittkafé!

Bilde

Møtestedet er en café med lav terskel hvor absolutt alle er velkomne. Vi stakk innom for en hyggelig prat og fikk møte kokk og kafeleder Arne, som har jobba på Møtestedet siden mai 2017. Arne trives veldig godt på Møtestedet, og er opptatt av å ha en jobb som handler om mer enn å stå på kjøkkenet. På møtestedet får han møte mennesker og gjøre en forskjell for noen.

"Her møter vi livet på godt og vondt. Mange trenger bare en kopp kaffe og et hei. Her hilser vi på alle!"

Arne Bergdal - Kokk og kaféleder

Arne forteller oss at kafeén benytter overskuddmat som leveres fra lokale butikker, og at omtrentlig 95% av maten er mat som ellers ville ha blitt kasta. Det er også svært lite svinn på Møtestedet, da besøkende får tilbud om matpakke mot slutten av dagen. Tre frivillige jobber på kjøkkenet og har ansvaret for matserveringen i samarbeid med kokken Arne. I tillegg til god mat og kaffe, finnes det både vaskemaskin og dusj på Møtestedet. Dersom man ønsker det kan man også få snakke med sykepleier, sosionom eller diakon. Nå om vinteren deler de også ut en del varme klær for de som trenger det.

Møtestedet er populært og har opp mot 50-60 besøkende om dagen. På møtestedet samles gjester i alle varianter; kanskje har de nettopp flyttet til Norge, eller så kan de ha utfordringer med rus og/eller psykiatri. En del er også ensomme, noen har eksempelvis nylig flyttet til Bodø og sliter med å etablere et nettverk. På Møtestedet er alle velkomne, og de holder også åpnet julaften, nyttårsaften, i påska og på 17. mai. Det arrangeres årlig julebord på Grand Hotell og 20.desember deles det ut julegaver på Møtestedet. Vi i Bodø Energi heier på alle som er med på å gjøre lokalsamfunnet litt bedre, og derfor støtter vi Kirkens Bymisjon. Takk for innsatsen!

Bilde

Møtestedets åpningstider:
Tirsdag - fredag: kl.10.00-14.00.
Middagsmat servers fra kl.11.00 og koster 20kr.
Besøk Kirken's Bymisjons nettsider her.

Bodø Energi - 110 år i Bodø - Av og for lokalsamfunnet