Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Lys i mørke med Kirkens Bymisjon: Englefabrikken

Englefabrikken holder til i dronningens gate 11C, i bakgården mellom café Babel og Brilleservice. Dersom man stikker innom den hyggelige butikken er det helt umulig å ikke forlate lokalet med et smil om munnen, noe vi selv fikk erfare når vi tok turen for en hyggelig førjulsprat.

Bilde av arbeidsleder Laila på Englefabrikken ved Kirkens Bymisjon

Englefabrikken er et av Kirkens Bymisjon's arbeidstiltak hvor de utvikler og produserer egne varer for salg i butikk og på nett. Butikken og produksjonen er en del av et lavterskeltilbud for kvinner som av ulike årsaker ikke kan være i ordinært arbeid. På englefabrikken har de et hyggelig fellesskap og får muligheten til lønnet arbeid. I Bodø Energi tror vi på samarbeid og åpenhet, og vi heier på alle som er med på å gjøre lokalsamfunnet bedre. Vi er stolt støttespiller til Kirkens Bymisjon, og håper alle kjøper julegaver med ekstra betydning i år.

Bilde av arbeider på Englefabrikken ved Kirkens Bymisjon

I butikken ble vi møtt med åpne armer, og fikk servert kaffe før omvisning. På engefabrikken får man være den man er, uansett bakgrunn eller utfordringer. De spiser frokost sammen hver dag, og bytter på arbeidsoppgaver. Produktene er laget av gjenbruksmaterialer de får donert, og de ønsker seg gjerne eggekartonger og glass. Når vi var på besøk ble glassenglene laget med glass donert fra Bodø Videregående, "man kan velge å se på ting som søppel eller ressurs", sa Laila med glimt i øyet. På engefabrikken kan du blant annet kjøpe glassengler, stjerner, tennbrikketter, lys med trykk og dikt, eller hjemmesydde nett og vesker.

 

"alle går litt istykker i løpet av livet, det handler bare om å gire om"

 Laila - arbeidsleder Englefabrikken

Engefabrikken ble etablert i 2013, da Kirkens Bymisjon oppdaget et behov for å lage et eget tilbud for damer. Laila er arbeidsleder på Englefabrikken, og har vært med siden starten. I dag har de plass til 15 personer på Englefabrikken, og det var ingen tvil om at de vi møtte satte stor pris på tilbudet. Englefabrikken har åpent mandag - fredag kl.10.00-16.00 og lørdagsåpent 11.00-15.00. Siste åpningsdag før jul er 20.desember, og i fjor ble det fritt for flere produkter - så det lønner seg å være tidlige ute!

Bilde av Engefabrikken's butikk

 

 "Glassengelen viser at det som blir ødelagt kan settes sammen igjen. Kanskje blir det ikke akkurat slik det har vært, men veldig vakkert likevel"

Ingeborg - bymisjonsprest

Husk å få med deg:

  • Førstkommende lørdag 30.nov: Gatas Evangelium i Domkirka
    Årets råeste og samtidig mest såre juleforestilling. 

  • Førstkommende lørdag 30.nov: Førjulsverksted og lørdagsgrøt på Englefabrikken
    Engleverkstedet arrangerer juleverksted med i butikken, ta med deg hele familien! 
     

Nettside og CMS: Digitalt Byrå