Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Innkjøpspris er en billig strømavtale

Det kan være vanskelig å vite forskjellen på strømavtaler og hvilken avtale som passer best for deg. Her gir vi deg en kort oversikt over innkjøpspris.

Bilde av dame med kalkulator som regner på strømregningen sin

Prisen følger svingninger på kraftbørsen

En innkjøpspris-avtale, noen ganger også kalt for spotpris, er en avtale hvor prisen følger spotprisen som fastsettes på kraftbørsen Nord Pool, hvor alle kraftselskaper kjøper strøm. Hvis prisen på kraftbørsen faller, betaler du mindre, og dersom prisene stiger betaler du mer. I løpet av et år vil prisene vanligvis variere en del, eksempelvis er det ofte dyrere på vinteren når det er kaldt og forbruket er høyt.

Innkjøpspris er billigst over tid

Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) kunngjorde i en rapport tidligere i år at spotprisavtaler var de billigste avtalene over de siste ti årene (2009-2018). Dersom man har råd til å betale mer i en periode, vil en innkjøpspris-avtale kunne lønne seg på lang sikt.

Dersom man ønsker seg forutsigbarhet, kan det være lurt å binde seg til en avtale med fastpris, da betaler man en fastsatt pris per kWh. NVE understreker at beregningene ikke kan fortelle oss hva som blir billigst i framtiden. Hva prisene blir i fremtiden vil avhenge av blant annet fremtidige temperaturer og nedbørsmengde, som er vanskelig å anslå. Les NVE's rapport her

Vi jobber for fornøyde kunder!

Med vår innkjøpsavtale betaler du innkjøpspris for strømmen, i tillegg til lovpålagt elsertifikat 4,9 øre/kWh og et fast månedsbeløp på kr. 29,-. Avtalen har ingen bindingstid, noe som betyr at du når som helst kan bytte eller si opp avtalen. 

Ole Angellsen har lang erfaring med strøm og hjelper deg med en avtale tilpasset ditt forbruk.

Dersom du er usikker på forbruket ditt og ønsker mer veiledning, kan du snakke med våre dyktige rådgivere på telefon eller besøke oss på Energihuset i Jernbaneveien 85. Kontakt oss gjerne:

Telefon: (+47)75 54 51 00
Epost: kunde@bodoenergi.no 

Nettside og CMS: Digitalt Byrå