Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Nå er oljefyring forbudt - 20.000 anlegg kan fortsatt være i drift

Fra 1. januar er oppvarming med fyringsolje forbudt. Bodø Energi Varme hjelper deg med å legge om til bærekraftig fjernvarme!

 Direktør Monica Fjellstad i Bodø Energi Varme

Forbud mot oljefyr

Fra 1. januar er det forbudt å fyre med fyringsolje i Norge, til tross for forbudet anslår Enova at så mange som 20.000 oljefyrkjeler fortsatt kan være i drift. Hensikten med forbudet er å redusere klimagassutslippene, og forbudet omfatter både oljefyr til oppvarming av rom, varmtvann og ventilasjonsluft i bygget. I følge regjeringens nettsider vil oljefyrforbudet redusere utslippene med minst 340 000 tonn CO2 årlig, gjennomsnittlig i perioden 2016-2035, noe som tilsvarer omtrent alle utslippene fra alle personbiler og lettere kjøretøy i Oslo.

Enova anbefaler å beholde anlegg for vannbåren varme

Enova har over syv år støttet overgang fra oljefyr til annen oppvarming, og i denne perioden gitt støtte til fjerning av nesten 10 000 oljefyrkjeler og over 6000 parafinkaminer. Etter at forbudet med fossil oppvarming trådte i kraft 1. januar er det slutt på denne støtten, men Enova støtter fortsatt andre miljøtiltak som e.feks enkelte varmepumper og solceller. Enova anbefaler å behandle anlegg for vannbåren varme: "da kan du velge en energieffektiv og god varmeløsning. Den er også fleksibel, slik at du kan bytte energikilde hvis prisene endrer seg," sier markedssjef Gunnell Fottland i Enova til NRK.

Bodø Energi Varme hjelper deg med grønn omstilling

Fjernvarme er et effektivt, økonomisk og bærekraftig alternativ til oljefyring. Fjernvarme kan benyttes til all form for bygningsoppvarming; varmeanlegg/radiator, ventilasjon, tappevann, gulvvarme, byggvarme eller for eksempel gatevarme. Bodø Energi Varme har siden 2015 levert fjernvarme i Bodø, fra bioanlegget Keiseren på Rønvikjordet.

På Keiseren brenner man lokal returtreflis, altså eksempelvis paller, rivningsvirke og gamle kjøkkeninredninger av tre, som er nøye kvernet, siktet og magnetseparert for å skille ut spiker og malingsrester. Ved tilkobling til fjernvarme påkobles fjernvarme-nettet til byggets vannbårne varme med en veksler og det installeres en kundesentral i bygget. Ved påkobling slipper man utgifter til vaktmester og drift av egen varmesentral, da Bodø Energi Varme har kontinuerlig oversikt over anlegget via driftsentralen og er tilgjengelig på vakttelefon. I henhold til Energiloven §5-5 skal ikke prisen for fjernvarme overstige prisen for elektrisk oppvarming.

Kontakt Bodø Energi Varme for mer informasjon om fjernvarme:

Telefon Bodø Energi Varme: (+47) 755 45 100

 Epost Bodø Energi Varme: fjernvarme@bodoenergi.no

Bodø Energi Varme produserer fjernvarme på bioanlegget Keiseren sentralt i Bodø. Anlegget åpnet i 2015 og produserer bærekraftig varme med returtreflis fra regionen som forsyner omtrent 70 kunder i Bodø. Send oss en mail om du har spørsmål om fjernvarme/byggvarme, eller ønsker å besøke Keiseren.

Bilde av bioanlegget Keiseren
 

Nettside og CMS: Digitalt Byrå