Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Borettslag: Fjernvarme gir elektrisk kapasitet til elbillading

Elbillading krever mye strøm og mange borettslag må ofte oppgradere hovedinntaket, med fjernvarme kan man erstatte elkjel og unngå oppgradering.

Elbillader fra Bodø Energi Kraftsalg er en gunstig og smart løsning for borettslag og sameier

Fjernvarme + elbillading = smart

Dersom det ikke er nok tilgjengelig kapasitet i nærmeste nettstasjon, må kunden som utløser oppgraderingsbehovet betale for oppgraderingen, det vil si at man må betale et anleggsbidrag til nettselskapet.

Mange borettslag og sameier benytter elkjel til oppvarming, enten som hovedkilde eller som spisslast til varmepumpe. Fjernvarme kan erstatte elkjel og på den måten får bygget frigjort elektrisk kapasitet som kan brukes til elbillading, og man unngår oppgraderingskostnader av elektrisk anlegg.

"I mange tilfeller er det oppgradering av det elektriske anlegget som utgjør den største kostnaden for etablering av elbilladere, forklarer bedriftsrådgiver Roy Navjord. Dersom man kan bytte ut en elkjel med fjernvarme og få tilgjengelig elektrisk kapasitet så vil det være veldig gunstig."

For å knytte seg til fjernvarmenettet må bygget ha et vannbårent anlegg. Men det er også mulig ved eventuelle ombygginger, forklarer salgsleder fjernvarme Eline Olafsrud.

"For eksempel kan man ha et elektrisk ventilasjonsanlegg som må oppgraderes. Da kan man erstatte det med et vannbårent ventilasjonssystem og knytte seg til fjernvarmenettet. Vi tar gjerne en prat og en befaring for å se på mulighetene", sier Eline.

 Bedriftsrådgiver Roy Navjord

Kontakt Roy for en hyggelig prat og gratis befaring for elbillading
Bedriftsrådgiver Roy Navjord

Telefon: (+47) 468 38 447

E-post: roy.navjord@bodoenergi.no

 

Salgsleder fjernvarme Eline OlafsrudKontakt Eline dersom du har spørsmål om fjernvarmetilknytning
Salgsleder fjernvarme Eline Olafsrud

Telefon  (+47) 90 80 72 25

 Epost  eline.olafsrud@bodoenergi.no

 

Installering av elbillader er en god investering for borettslag

Søk tilskudd hos Bodø Kommune

Bodø Kommune har tilskuddsordning for borettslag og sameier som etablerer ladeinfrastruktur. Tilskuddet er maksimalt 20% av investeringskoatnader og maksimalt 500 000 kr per borettslag eller sameie.

Her kan du lese mer og søke om tilskudd.

 

Elbillader fra Bodø Energi Kraftsalg er en gunstig og smart løsning for borettslag og sameier

Beboere har laderett

Etter en endring i Borettslagloven har beboere i borettslag laderett. Lovendringen ble gjeldene fra 1. januar 2021 og gir andelseiere i borettslag og sameiere rett til å kreve at det etableres ladestruktur. Her kan du lese mer om lovendringen.

"Stadig flere har elbil og da må borettslag og sameier tilrettelegge for lading, sier Roy Navjord. Det er flere ting som er viktig å tenke på, men jeg vil spesielt trekke fram muligheten for fasedeling. Da utnytter man elektrisiteten maksimalt og får et veldig effektivt ladeanlegg".

 

Nettside og CMS: Digitalt Byrå