Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Byggvarme Bodø rådhus - første gang i Nord-Norge

Byggvarme med fjernvarme er et fornybart alternativt til fossil bygningsoppvarming

Første prosjekt i Nord-Norge

Nye Bodø rådhus åpnet oktober 2019 og inkluderte omfattende oppgradering av eksisterende rådhus fra 1959 samt et nybygg på 7.100 kvadrameter. Gunvald Johansen var hovedentreprenør på prosjektet og fjernvarme fra Bodø Energi Varme ble benyttet til byggvarme i kombinasjon med utstyr fra Cramo. Prosjektet var det første i Nord-Norge hvor fjernvarme ble benyttet til byggvarme, uttalte prosjektleder Tommy Skålvoll i Gunvald Johansen til bygg.no:

"Fjernvarme til byggvarme skal visst ikke ha blitt brukt før nord for Trondheim. Det er ikke bare grønt, men vi har også spart betydelige summer med denne løsningen."

Byggvarme med fjernvarme er viktig for miljøbygg

Energibehov til oppvarming (betongherding, innvendig oppvarming, fasadeoppvarming) på en typisk byggeplass er beregnet av DNV GL til å utgjøre ca. 1 700 MWh (2 500 MWh/høyt forbruk, 1 070 MWh lavt forbruk). Dersom denne energien kommer fra fossile kilder, betyr dette store og unødvendige klimagassutslipp. Bodø Kommune tok et aktivt miljøvalg under oppføringen av det nye rådhuset.

"Bodø Kommune er opptatt av å skape byggeplasser og har vært en aktiv deltaker for å få denne løsningen på plass. Dette er en ny og bærekraftig løsning for oppvarming som vil bli lagt merke til i regionen, også i byggebransjen" uttalte leder for komitè for plan, næring og miljø i Bodø kommune, Håkon Andreas Møller, Miljøpartiet De Grønne (MDG) til Cramo."

For oppføring av bygg er det vanlig å bruke fossil byggvarme og/eller støpevarme.  01.januar 2022 blir det forbudt med fossil byggvarme og forbudet er estimert til å kunne redusere utslipp av klimagasser med omtrent 85 000 tonn CO2 årlig. Fornybar byggvarme er et viktig tiltak for miljøbygg og et steg nærmere fossilfrie og utslippsfrie byggeplasser. DNV GL har beregnet at norske byggeplasser totalt slipper ut omtentlig 340 000 tonn CO2 årlig, og at nesten alle disse utslippene kan reduseres ved å ta ta i bruk fornybare løsninger som fjernvarme, elektriske gravemaskiner m.m.

Salgsleder Eline OlafsrudKontakt Eline for mer informasjon om fornybar byggvarme og støpevarme

Telefon  (+47) 90 80 72 25

 Epost  eline.olafsrud@bodoenergi.no

 

 Bodø Nye Rådhus brukte fornybar byggvarme med fjernvarme under oppføringen

Nettside og CMS: Digitalt Byrå