Til forside - Bodø Energi Kraftsalg

For utslippsfri byggeplass: BIG bruker vannbåren byggvarme

Bodø Innovation Gate (BIG) har nettopp åpnet opp sine miljøbevisste og innovative kontorlokaler. Under utbyggingen valgte de vannbåren byggvarme for å reduserte CO2-utslipp.

Miljøvennlig byggvarme for utslippsfrie byggeplasser

 Byggeplasser er i dag en stor kilde til forurensnig, og totalt slippes det ut 340 000 tonn CO2 årlig fra norske byggeplasser. Utslippene kan reduseres med nesten 90% ved å erstatte fossil energi med strøm og fjernvarme på byggeplassen.

Bodø Energi Varme leverer miljøvennlig byggvarme til byggeplasser i Bodø, blant annet til nybygde BIG i Bodø sentrum, som er verdens nordligste bygg med BREEAM Excellent-miljøsertifisering.

Bodø Innovation Gate (BIG) under oppføring.Hundholmen Byutvikling bygger grønt med vannbåren byggvarme

Hundholmen Bytuvikling står bak Bodø Innovation Gate (BIG) som er et kontorbygg sentralt i bygget. BIG har energiklasse A med passivhusstandard og er verdens nordligste bygg med BREEAM Excellent-sertifisering, en internasjonal miljøstandard for bygg utstedt av Grønn Byggallianse. Bygget er 6 etasjer + kjeller og har et totalt areal på over 8000kvm, med adresse i sanhorngata 43.

BIG er et fremoverlent bygg med høye miljøambisjoner og har valgt vannbåren byggvarme under oppføringen av kontorbygget. Byggeplasser er ofte en stor kilde til forurensning, og det benyttes i stor grad fossil byggvarme, som forurenser og genererer støv. Leietakere på BIG flyttet inn i starten av mai og vi gratulerer med et flott nybygg.

Vannbåren byggvarme er et godt tiltak for utslipssfrie byggeplasser

Bodø Energi Varme leverer miljøvennlig byggvarme, produsert på fjernvarmesentralen i Bodø med returtreflis fra regionen. Fjernvarme til byggvarme har mange fordeler, blant annet høy fornybarandel og reduserte CO2-utslipp, rimelig fastpris, stor kapasitet, høy leveringssikkerhet, brannsikkert og ingen støvproduksjon.

Det er viktig å bestille vannbåren byggvarme tidlig i byggefasen - kontakt Bodø Energi Varme for mer informasjon om pris og påkobling.

BE Varme leverer miljøvennlig vannbåren byggvarme til byggeprosjekter i Bodø. Pontus fra Bodø Energi Varme og Mathias fra Hundholmen Byutvikling foran kundesentralen i teknisk rom på BIG.

Kontakt Bodø Energi Varme for mer informasjon om miljøvennlig byggvarme:

Telefon Bodø Energi Varme: (+47) 755 45 100

 Epost Bodø Energi Varme: fjernvarme@bodoenergi.no

Bodø Energi Varme produserer fjernvarme på bioanlegget Keiseren sentralt i Bodø. Anlegget åpnet i 2015 og produserer bærekraftig varme med returtreflis fra regionen som forsyner omtrent 70 kunder i Bodø. Send oss en mail om du har spørsmål om fjernvarme/byggvarme, eller ønsker å besøke Keiseren.

Bodø Energi Varme leverer vannbåren byggvarme til byggeplasser i Bodø.

Send oss en melding


Jeg har lest og godkjent personvernerklæringen