Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Vi leverer solcelle

Nå satser vi på fornybar og bærekraftig solenergi!

Bilde

Bodø Energi er med på det grønne skiftet

Bodø By har utviklet seg i høyt tempo de siste årene, og satser stort på bytuvikling framover. Bodø er god på å ta i bruk ny teknologi for å utvikle byen, og satser stort framover på nytenkende, bærekraftig og smart byutvikling, med eksempelvis Ny By - Ny Flyplass. Klimaendringene kommer til å gi oss nye utfordringer i fremtiden, og Bodø Energi vil være med å skape løsninger for morgensdagens samfunn, by og forbruker. Elektrifisering er et svar på hvordan vi skal få ned det totale CO2-avtrykket, og spesielt transportsektoren kommer til å kreve mye elektrisitet framover. Dette skaper nye utfordringer for økt produksjon av strøm, men også distribusjon via nettet.

Bodø Energi ser det som sitt samfunnsansvar å legge til rette for at både privatpersoner og bedrifter skal kunne ta i bruk solcelleteknologi til egen produksjon og forbruk. Klimaendringene er klodens største trussel, og vi opplever en teknologisk utvikling der klimavennlige løsninger blir stadig billigere og øker i utbredelse. Vi står midt i et kappløp der det haster med å redusere utslippene av klimagasser både i Bodø, Norge og globalt. Vi i Bodø Energi vil bidra til disse reduksjonene. Derfor tenker vi nytt sammen med Bodøselskapet Notra og samarbeider om solceller. Solcelleteknologi er et voksende marked som hittil ikke har vært særlig utbredt her i Nord, og det vil vi gjøre noe med.

Solceller er mest effektive ved minus fem grader

Solceller er mer effektive ved lave temperaturer, dette er fordi temperatur regulerer spenning, og spenningen øker i kulde. Maksimal effekt av solcellene får man ved minus fem grader, og effekten synker med opptil 65% når temperaturen er over 25 grader. Flyplassen på Svalbard har gjort store investeringer i solceller, med veldige gode resultater. Flyplassen har 430 solcellepaneler, som på solrike dager produserer 10-20% av strømmen som brukes på flyplassen. Naturligvis produseres det lite strøm over vintermånedene, men effekten er fortsatt så god at anlegget har høyere virkningsgrad enn solceller i Sør-Europa. 

Produser din egen strøm og selg overskuddstrøm til oss!

Effekten av et solcelleanlegg vil variere av blant annet årstider og vær, men også plassering av solcelle. På mørke dager hvor solcellene produserer lite strøm, kjøper du strøm som vanlig. Når anlegget produserer mer enn du bruker, selger du strømmen tilbake inn til strømnettet. Dette kalles for en plusskunde, vi har allerede plusskunder og ønsker oss flere! Her kan du lese om Tom-Rune som er en av våre plusskunder i Bodø, og som ble overrasket over hvor mye strøm anlegget produserte.

Du kan lese mer om solceller eller våre andre tjenester her.