Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Bodø Energi er nå partnerbedrift i Solenergiklyngen

Nylig ble Bodø Energi Kraftsalg tatt opp som partner i klyngenettverket "Solenergiklyngen". Dette er en nasjonal næringsklynge, som jobber mot det norske og det internasjonale markedet.

Produser egen energi på taket med solcellepanel!

Denne klyngen er en del av klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters (Innovasjon Norge), og har nivået "Arena Pro". Målet er å styrke klyngens innovasjonsevne og konkurransekraft. Arena Pro delen av klyngeprogrammet skal stimulere klyngene til videreutvikling av klyngens strategiske betydning utover å være en koblings- og en samhandlingsarena.

- For oss i Bodø Energi er det viktig å være en del av det beste solenergimiljøet i Norge. Både for å lære, men også å bidra inn til klyngen gjennom vår solsatsning på våre breddegrader, sier direktør i Bodø Energi Kraftsalg Ole Angellsen.

Partnerne i Solenergiklyngen har en visjon om å gjøre Norge til verdens beste arena for innovasjon og testing innen sol og energisystemer. Partnernes misjon er å sørge for bedre solenergiløsninger for alle, gjennom spredning av innovative løsninger, samarbeid gjennom et godt nasjonalt og internasjonalt økosystem for innovasjon og kommersialisering.

Hovedmålet er å utvikle og skape vekst ved å industrialisere bærekraftige solenergiløsninger i verdensklasse.

Lokale grep for global endring 

Solenergi gir direkte eller indirekte grunnlaget for mye av den tilgjengelige energien på jorda. Solenergi er en fornybar ressurs og er en sentral del av det grønne skiftet. Derfor er det ikke så rart at mange betrakter solenergi som framtidens energikilde.

Vi har stor tro på at både private husstander, borettslag, sameier, samt gårdeiere og næringsliv med egen bygningsmasse og tak ønsker å produsere deler av sitt eget strømforbruk. Solenergi er ikke lengre for spesielt interesserte, men er en del av Norges fremtidige energimiks.

Bodø Energi har allerede kunder med sol på taket

Bodø Energi har i flere år hatt det som kalles for "plusskunde". Dette er kunder som har sol på taket i Bodø i dag og vi kjøper strøm av disse når solcellene på taket produserer mer enn kundene trenger selv. Dette skjer helt automatisk.

For solcellene er det faktisk en fordel med det kalde klimaet i Norge, da de er mer effektive under kalde forhold - og når det er sol så klart. Det kan for eksempel være høy produksjon av solenergi på en kald og solrik dag i mars.

Når mørketiden jobber litt mot oss på dette, så bidrar midnattssola til at vi tar igjen det tapte vinterstid. Så på årsbasis antar vi at vi kun ligger 10% under liknende anlegg på Østlandet.

Energihuset på Rønvikleira har fått montert solcellepaneler for egenprodusert energiEnergihuset har nå solceller på taket


I disse dager rigger vi et solcelleanlegg på Energihuset. Det skal settes i produksjon i oktober. Da rekker vi å teste det litt før solen forsvinner helt fra våre breddegrader og kommer tilbake igjen medio februar. Vi gleder oss til å se anleggets energiproduksjon på nært hold og gjennom et helt produksjonsår. Denne investeringen gjør vi sammen med Elektro Bodø AS og Nordlandsleira AS.

Byene som klimaspydspiss


De siste årene har mange blitt mer bevisste på hvordan hverdagsvalgene vi tar påvirker miljøet. FNs bærekraftsmål hjelper oss alle til å sette fokus på alt fra ren energi til bærekraftige byer og lokalsamfunn. Og alt av samarbeid som må til for å sette jorden i en tilstand som er bærekraftig for våre etterkommere.

Vi i Bodø Energi har nå valgt oss ut 5 bærekraftsmål vi skal ha fokus på, og nummer 7 "Ren energi for alle" er et av disse. Men like viktig er nummer 17 "Samarbeid for å nå målene". Gjennom samarbeid står vi sterkere sammen for å nettopp nå målene.

Bodø kommune som eier Bodø Energi 100% vedtok også i 2019 sin egen Klima og Energiplan.

Vi ser også at bankene gir gode og bedre betingelser ("grønne lån") til investeringer som løser fremtidens klima- og miljøutfordringer.

Partnerne i Solenergiklyngen har en visjon om å gjøre Norge til verdens beste arena for innovasjon og testing innen sol og energisystemer. Partnernes misjon er å sørge for bedre solenergiløsninger for alle, gjennom spredning av innovative løsninger, samarbeid gjennom et godt nasjonalt og internasjonalt økosystem for innovasjon og kommersialisering.

 Vi tar sol til Nord!

Nettside og CMS: Digitalt Byrå