Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Vil DU være med i et testprosjekt og samtidig tjene penger?

Vil strømkundene redusere strømforbruket på bakgrunn av gitt prisinformasjon? Det trenger vi deg til å finne ut av!

En glad familie som leker

Tjen penger - delta i iFleks forskningsprosjekt for strømpriser

Statnett og Bodø Energi Kraftsalg ønsker å gjennomføre et testprosjekt med strømkunder over hele landet.

Ved å melde deg på som deltaker i iFleks prosjektet kan du være en av de heldige som kan tjene mer enn 1000 kroner gjennom vinteren 2021 ved å redusere strømforbruket. Alle som blir deltakere blir uansett med i trekning av fine premier. Ingen forpliktelser utover at du er strømkunde hos Bodø Energi Kraftsalg.Alle Bodø Energi Kraftsalg sine kunder kan være med i prosjektet ved å:

  1. åpne den nye Bodø Energi appen,
  2. trykke på knappen SPAR PENGER
  3. velge Ja, jeg ønsker å dea i iFleks prosjektet

 


Premier alle påmeldte kan vinne:

  • Gratis strøm i 1 år
  • Sesongkort til gullaget Bodø/Glimt

Trekningen blir foretatt i begynnelsen av mars.

Har du ikke lastet den nye appen?

Trykk på ikonet under til Google Play eller App Store under for å laste ned appen.
Husk å bruke det mob.tlf.nr. du er oppført med i vårt kundesystem når du registrerer bruker i den nye appen!

Last ned i App Store


Som deltaker i iFleks-prosjektet tjener du penger for hver kWh du bruker mindre enn normalt. Hvis f.eks den eksperimentelle prisen nedenfor er 8 kr/kwh og du bruker 4 kWh mindre enn normalt vil du tjene 32 kroner for hver time. Klarer du dette i fem timer tjener du 32*5 = 160 kroner.

Er du flink til å skru av varmeovner, ikke lade el-bilen og bruke lite varmt vann i de dyreste timene kan du spare mer enn 1000 kr i løpet av vinteren. Pengene vil være tilgjengelig for deg i juni 2021. Du vil få melding om eksperimenteller priser.

Testprosjektet skal finne ut hvilke strømpriser som skal til for å motivere forbrukeren til å redusere strømforbruket i gitte perioder. Bra for samfunnet, bra for deg!

Slik vil testprosjektet foregå

Blant de påmeldte vil en tilfeldig utvalgt gruppe blir trukket ut til å være med i testprosjektet, som vil gå fra:
slutten av februar 2021 og til mars 2021.

De som blir trukket ut vil motta en melding, hvor vi vil informere deg om eksperimentelle strømpriser og du vil selv da velge om du ønsker redusere strømforbruket i boligen din i et tidsintervall. Dette vil skje ca. annenhver uke i perioden. Det er opp til deg om du kan gjøre tiltak når meldingen kommer og det medfører ingen konsekvenser for deg dersom du ikke gjør tiltak. Gjør du tiltak, vil du tjene penger på å spare strøm. Utbetalingen vil skje i etterkant av testperioden. Statnett vil bruke april måned til å utarbeide utbetalingene. For å få utbetalingene må du være strømkunde gjennom hele testperioden.

På slutten av perioden vil du motta en spørreundersøkelse som er frivillig. Prosjektet vil bruke dine anonymiserte forbruksdata. 

Slik kan du redusere strømforbruket

• Skru av eller senk termostaten på panelovner, varmekabler og varmepumpe.
• Unngå å dusje like før eller i eksperimenttimene.
• Utsett lading av elbil eller hybridbil.

Med disse enkle tiltakene vil du kunne tjene alt fra 500 - 1000 kr i prosjektperioden, som vil trekkes fra strømregningen din.
Jo mer du sparer, desto mer tjener du.
________________________________________

Ta konakt for spørsmål på tlf: (+47) 755 45 100
Eller på e-post: kunde@bodoenergi.no

________________________________________

strømkontakt

Generelt om iFleks forskningsprosjekt

Statnett, som er ansvarlig for iFleks prosjektet, jobber for å holde nettkostnadene nede ved å utnytte kapasiteten i strømnettet bedre. Sammen ønsker vi derfor å finne ut om variasjoner i strømprisen har effekt på hvor mye strøm norske husholdninger bruker og har derfor startet et forskningsprosjekt kalt iFleks.

Resultatene fra prosjektet vil gi Statnett bedre forutsetninger for å forstå behovet for utbygging av strømnettet som igjen vil kunne gi samfunnet store gevinster i form av lavere nettkostnader. Det vil også medføre mindre miljøkonsekvenser.

Resultatene fra prosjektet skal også bidra til å forstå hvilken informasjon og teknologi husholdninger trenger for å kunne reagere på variasjoner i strømprisen og dermed redusere strømutgiftene sine.

Hva kommer til å skje etter at du har meldt deg på?

Et utvalg strømkunder fra hele landet blir invitert til å delta i prosjektet. De som aksepterer invitasjonen får mulighet til å spare penger gjennom å respondere på eksperimentet som varer frem til 31. mars 2021. Dette kan i visse tilfeller utgjøre mer enn 1000 kroner gjennom vinteren, og avhenger av forbruket til deltakerne. Alle deltakere er med i trekningen av flotte premier!

Personvern for deltakelse i iFleks-prosjektet

Deltakelse i prosjektet forutsetter at data om ditt strømforbruk kan brukes i prosjektet og at du kan i senere tid kontaktes for å gjennomføre en frivillig spørreundersøkelse.

All informasjon om deg kommer vil til å behandle i samsvar med EUs personvernforordning (GDPR) og nasjonale personvernlover.

Det er bare vi i Bodø Energi Kraftsalg og selskapet som gjennomfører spørreundersøkelsen som vil ha tilgang til kontaktopplysningene dine (f.eks. navn, adresse og telefonnummer), og er dermed de eneste som kan identifisere deg.

Forbruksdataene dine, kommunenummer og eventuelt svar på spørreundersøkelsen vil bli delt i anonymisert form med forskningsprosjektet iFleks for å gjennomføre vitenskapelige analyser.

Hele datasettet, uten kontaktopplysninger eller andre opplysninger som kan identifisere deg direkte, lagres i et arkiv for forskningsdata. Dataene gjøres dermed tilgjengelig for videre bruk i vitenskapelige studier av forskere, studenter og andre som er interessert i forbruksdata av norske husholdninger.

Det skal ikke være mulig at du blir identifisert igjen etter at dataene er anonymisert. Men vi vil, for ordens skyld, gjøre oppmerksom på at du kan reidentifiseres ved at forbruksdataene kombineres med ikke offentlig tilgjengelig informasjon fra Elhub. Dette er ulovlig og må derfor anses å være veldig lite sannsynlig. Tilgang til dataene dine fra Elhub har bare organisasjoner som har fått samtykke fra deg. Det er stort sett bedrifter som har et kundeforhold med deg som strømleverandøren og nettselskapet ditt.

Resultatene fra forskningsprosjektet vil bli publisert i forskjellige kanaler som blant annet vitenskapelige tidsskrifter og nettsiden til prosjektet. Ingen deltaker kan identifiseres i resultatene.

Rettigheter til deg som deltaker

Så lenge vi kan identifisere deg, har du rett til å trekke tilbake samtykke til databehandlingen, til å få endret eller slettet enhver informasjon vi har om deg, og til å spørre oss om hvilken informasjon vi har om deg
Når anonymiserte data er delt videre, er det ikke lenger mulig å slette informasjon, siden det vil kreve en stor innsats å identifisere deg med de gjenværende opplysningene.
Du har også rett til å sende en klage til Datatilsynet.

Hvem er ansvarlig?

Det er Bodø Energi Kraftsalg som er behandlingsansvarlig.

Nettside og CMS: Digitalt Byrå