Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Vi gir alt for FNs bærekraftsmål!

Sammen med Bodø Glimt gir vi alt for å sette FN’s bærekraftsmål på dagsordenen!

Bodø/Glimt har tatt initiativet til Action Now, som er et program med mål om å informere og inspirere til handling for å bygge bærekraftige samfunn for fremtiden. I toppkampen mot Odd fredag 30. august stilte Bodø/Glimt i helgrønne drakter, hvor logoene til draktpartnerne var byttet ut med FNs bærekraftsmål. Bodø Energi er stolt sponsor av Bodø/Glimt, og vi ønsker å være en pådriver for bærekraftig utvikling. I Bodø Energi Kraftsalg har vi valgt oss bærekraftsmål 7, som er ren energi for alle:

sikre tilgang til pålitelig, bærekreftig og moderne energi til en overkommelig pris for alle

I følge FN er tilgang til energi en sentral del av omtrent alle utfordringer og muligheter vi møter i dag. Tilgang til sikker energi er helt nødvendig for vår hverdag, men også for utdanning, utvikling, næringsvirksomhet, helsevesen, matproduksjon. Dette er også tilfelle i Norge, hvor strømforbruket er anslått til å fortsette å øke i fremtiden.

I dag er over 90% av norsk strøm bærekraftig, hovedsaklig produsert med vannkraft. Dette setter oss i en unik posisjon i sammenligning med andre europeiske land. EU har som samlet mål å nå 20% fornybar energi, en målsetning som er en del av Pariseravtalen fra 2015 som går inn for å redusere utslipp av klimagasser med minst 40% i 2030 sett i sammenlingning med 1990. I følge FN er energi den

«største bidragsyteren til klimaendringer, gjennom utslipp av CO2 og andre klimagasser. Løsningen er fornybar energi som vannkraft, vindkraft og solkraft.»  

I Norge er viBilde heldige som i stor grad benytter oss av fornybar og bærekraftig energi. I Bodø Energi er vi opptatt av utvikling, og vi ønsker å være en pådriver for nye og moderne energiløsninger. I 2015 åpnet BE Varme fjernvarmeanlegget Keiseren på Rønvikjordet.

Et fjernvarmeanlegg er i praksis et sentralvarmeannlegg som forsyner en bydel eller flere bygg med energi til varmt tappevann og oppvarming. Anlegget benytter ulike energikilder, alt fra spillvarme, avfallsforbrenning, varmepumper, bioenergi og gass til oppvarming av vann.

Bioanlegget på Rønvikjordet forbrenner returflis for å varme opp vann som så sendes ut i byen via nedgravde rør. Flisen har lokal opprinnelse og er rester av paller, gamle kjøkkeninnredninger og annet materiale av tre som tidligere ble fraktet lengre distanser for å forbrennes. Ved å utnytte en lokal ressurs som ellers ville gått til spille, skaper BE Varme fornybar og moderne energi i Bodø. 

BE Kraftsalg har etablert ladestasjoner for el-bil både ved Energihuset og i torggarasjen under Bodø Torg, samt at vi selger ladere til hjemmebruk, tilbyr leasing av ladere til bedrifter, og bistår privatpersoner som ønsker å etablere privat fornybar strømproduksjon (plusskunder).

For å nå FN’s bærekraftsmål om tilgjengelige, moderne, pålitelige og fornybare energikilder er det viktig å fortsette å utvikle, investere og utfordre for å drive fram utvikling.  

Nettside og CMS: Digitalt Byrå